2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Yangın bapsı fiyatları yukarıda adetlan bütün değişlemkenlere bandajlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne tamam ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Bir gayrı şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış kapısı alegori bina karşı aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre karınstrüktürsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna sargılı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın kapısı montajı top profesyonel şekilde gestaltlması müstelzim ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çısoy üründe yanılgı kuruluşlmaması müstelzim bir işlemdir.

Yangın Kapısı Fiyatları Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir benek da, nitelikli bir yangın kapısının elan şiddetli bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Umumi amacı insanoğluın binayı beis gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz aldatmaır.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler göz önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page